Hoewel verzekeraar Centraal Beheer geen aparte telefoonverzekering heeft, kun je er wel degelijk terecht om je kostbare smartphone goed te verzekeren. Je kunt dit doen met de Kostbaarheden Buitenshuis verzekering, een aanvullende woonverzekering. Je kunt deze verzekering vergelijken met een telefoonverzekering, maar hij dekt nog veel meer dan alleen je smartphone. Ook je tablet, laptop en camera zijn bijvoorbeeld gedekt. Ook nieuwe aankopen die je doet nadat je de verzekering hebt afgesloten vallen direct automatisch onder de dekking. Je hoeft dat niet eerst door te geven.

Ruime dekking tot 1.000 euro per schadegeval

Je kunt je mobiele telefoon, tablet en laptop standaard verzekeren tot een maximum van 1.000 euro per schadegeval. Je overige inboedel kun je tegen een hoger bedrag verzekeren: 3.000 of 5.000 euro. Bijna alle schade die je smartphone buiten je woning op kan lopen valt onder de dekking. Dat kan schade zijn door een val of door stoten of door waterschade. Maar ook verlies of diefstal van je telefoon wordt gedekt. En de dekking geldt niet alleen voor Nederland, maar wereldwijd.

In welke gevallen is je smartphone niet verzekerd?

Er is wel een aantal situaties waarin je geen geld krijgt. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je zelf schuld hebt aan de schade, omdat je slordig met je smartphone bent omgesprongen of omdat je hem ergens hebt laten liggen. En ook de gewone gebruiksslijtage, zoals krassen valt niet onder de dekking van de verzekering. Gebruik je je telefoon voor je werk? Dan kun je ook geen beroep doen op de Kostbaarheden Buitenshuis verzekering. Die is alleen bedoeld voor je privé spullen.

Kostbaarheden Buitenshuis verzekering voor alles waar je zuinig op bent

Daar staat dan weer tegenover dat de verzekering wel geldt voor spullen die je leent voor gebruik buitenshuis. Die zijn onder dezelfde voorwaarden verzekerd als je eigen spullen. Bovendien geldt de Kostbaarheden Buitenshuis verzekering niet alleen voor jezelf, maar voor alle leden van je gezin. Je hebt geen opzegtermijn, dus je kunt de verzekering op ieder gewenst moment beëindigen. Schade kun je heel gemakkelijk melden via de app. Met de Kostbaarheden Buitenshuis verzekering hoef je dus geen aparte verzekeringen meer af te sluiten voor je laptop, camera, sieraden, et cetera. Je verzekert in één klap je smartphone plus al je andere kostbare spullen. Dat alles maakt deze verzekering tot een hele praktische en flexibele oplossing om je smartphone optimaal te beschermen.